Onze werkwijze

Bij heldere communicatie hoort een duidelijke werkwijze. Daar vertellen wij je graag meer over tijdens een vrijblijvende kennismaking. We luisteren naar je wensen en geven aan of dit realistisch is ten opzichte van het budget. We bespreken welke rol MijnBouwbegeleider tijdens het project vervult, zodat we tot een optimale samenwerking kunnen komen.

Welke fases er zijn en wat je van iedere fase mag verwachten lees je hieronder.
Initiatief en ontwerpfase MijnBouwbegeleider
Uitwerken en vertalen van jouw wensen

1. Initiatief en ontwerpfase

Zijn de eerste plannen al gemaakt, maar nog niet volledig uitgewerkt? MijnBouwbegeleider helpt je hier graag verder mee. Samen met een architect werken wij je wensen uit en vertalen we ze door naar een concreet plan. Wanneer alle ideeën en wensen zijn verwerkt op tekening, de werkomschrijving is opgesteld en eventuele vergunningen zijn aangevraagd, beginnen we aan de volgende fase: 'Prijs- en contractvorming'.
Opvragen en vergelijken van offertes

2. Prijs- en contractvorming

MijnBouwbegeleider vraagt in deze fase offertes op, vergelijkt en bundelt ze om tot een totaalsom te komen. Na ontvangst van de offertes worden deze met je besproken en adviseren wij je welke de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Daarna stellen we contracten met alle partijen op en volgt uiteindelijk de opdracht voor uitvoering. We komen dan in de 'Voorbereidingsfase'.
Fase 2 - Prijs en contractvorming
Waarom MijnBouwbegeleider in utrecht
Keuzes maken en plannen

3. Voorbereidingsfase

In deze fase gaan de betrokken partijen de werkzaamheden voorbereiden en materialen bestellen. De planning wordt gemaakt en er worden keuzemomenten vastgesteld. Zo weet je als klant precies wanneer welke keuzes gemaakt moeten zijn. Denk hierbij aan sanitair, tegels, vloeren, keuken, kleuren van het schilderwerk, etc. MijnBouwbegeleider helpt graag mee bij het maken van deze keuzes. Indien gewenst dragen wij zelfs goede partijen aan en gaan we mee naar showrooms.
Zorgeloos een prachtig resultaat

4. Uitvoeringsfase

Ideeën en plannen worden werkelijkheid tijdens de uitvoeringsfase. MijnBouwbegeleider zorgt in deze fase dat alle partijen zich aan de gemaakte afspraken houden. Zo controleren wij de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden, zijn we het aanspreekpunt voor de uitvoerende partijen, bewaken we het budget en signaleren en registreren we eventueel meer-minderwerk. Wekelijks bezoeken wij het bouwproject en geven daarna updates. Afhankelijk van de omvang van het project houden we bouwvergaderingen. Wij proberen je zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat je écht kunt genieten van de realisatie.
Uitvoeringsfase - MijnBouwbegeleider
Garantie, nazorg - opleveringsfase - MijnBouwbegeleider
Ook achteraf geen zorgen

5. Oplevering, garantie en nazorg

De oplevering vindt plaats in 2 fasen: de voor-oplevering en de oplevering. MijnBouwbegeleider verzorgt deze opleveringen en stelt het proces-verbaal van oplevering op. Hierin staan eventuele gebreken. Wij maken ook direct afspraken over oplossingen hiervoor. MijnBouwbegeleider onderhoudt het contact met alle partijen en zorgt ervoor dat het oplossen van gebreken binnen de gestelde termijn uitgevoerd is. Ook zorgen wij ervoor dat alle documenten, zoals garantieverklaringen, kleurenschema, onderhoudsadvies van eventuele producten netjes worden verzameld. Aanvullend kan MijnBouwbegeleider onderhoudscontracten afsluiten en een onderhoudsplan opstellen.

Klaar om ontzorgd te worden?

Bekijk samen met ons wat wij voor jou kunnen betekenen en neem vrijblijvend contact op.
Neem contact op

Wat vinden onze klanten“Na aankoop van ons nieuwbouwhuis kwam er een hele hoop op ons af. We wisten niet waar we moesten beginnen, want we hadden zóveel wensen en geen ervaring. Gelukkig kwamen wij via een kennis uit bij MijnBouwbegeleider. Mede door het adviseren bij belangrijke keuzes, het contact onderhouden met de aannemers en het regelen van de planning, konden wij zorgeloos uitkijken naar het eindresultaat. En daar zijn we super blij mee!”

Rowan & Laura – Vianen